POČELE PRIPREME ZA DOČEK NOVE GODINE

Evo gde ćemo moći da proslavimo najluđu noć i pod kojim USLOVIMA

Do Nove godine ostalo je nešto više od dve nedelje, dok se mnogi još uvek nisu odlučili gde će proslaviti “najluđu noć”. Najpopularnija mesta za doček tradicionalno su trgovi, restorani i kafane, čiji vlasnici su odavno krenuli sa oglašavanjem ponuda i cena.

Oni koji žele da Novu godinu provedu u nekom od lokala u Beogradu, Novom Sadu ili na Zlatiboru, treba da izdvoje od 20 evra za najjeftinije ulaznice, do 200 evra za najelitnije restorane u kojima nastupaju poznata estradna imena. 

U restoranima, kafanama i hotelima u cenu je uračunata večera, dok noćni klubovi obezbeđuju separe i flašu pića. Druga varijanta za doček jeste muzički program na trgovima na nekoliko lokacija. 

DOČEK UZ POZNATE 150 EVRA

Ako se odlučite za doček Nove godine u elitnim restoranima u Beogradu gde pevaju najpoznatiji pevači domaće muzičke scene, cena rezervacije po osobi iznosi u proseku od 100 do 150 evra.

“Cena zavisi od pozicije stola u samoj sali. U pitanju je elegantan prostor, kompletna večera i neograničena konzumacija pića tokom večeri. Za stolove centralnom delu bliže bini cena je 150, a za stolove postavljene nešto dalje oko 110 evra. Pevaju čak tri najpopularnija pevača narodne muzike”, rekao nam je vlasnik poznatog beogradskog restorana.

NAJLUĐA NOĆ U HOTELIMA PAPRENA

Slične cene su u elitnim hotelima u prestonici, koji naplaćuju doček najluđe noći i do 170 evra po osobi. Ipak, u ponudu nije uključeno piće.

“Nastupaju najbolji pevači, cena rezervacije zavisi od mesta. Barski stolovi bez stolice koštaju oko 70 evra, mesta za stolom su oko 150 do 170 evra. Večeru pripremaju najbolji kuvari i gosti u ponoć gosti dobijaju čašu najboljeg šampanjca. Konzumacija pića tokom večeri nije uključena u cenu”, navodi se u ovoj ponudi.

OD 40 DO 60 EVRA ZA VEČERU I PIĆE

S druge strane, restorani u kojima nastupaju manje poznata imena, imaju znatno pristupačnije cene.

“Cene sedenja su od 40 do 60 evra. Najpovoljnija su mesta za svečanim stolom za 12 ljudi. U cenu karte uključeno je neograničeno piće cele večeri, večeru i dezert. Hrana je standardna i uključuje predjelo, roštilj i pečenje, dok se od pića nudi rakija, vinjak, vermut, džin i sokovi”, kaže Uroš Rakić, konobar prestoničkog resorana. 

ZA FLAŠU U KLUBU I DO 200 EVRA

U mnogim poznatim noćnim klubovima u Beogradu hrana se ne služi i cena se formira na osnovu lokacije separea. 

“Za VIP separe blizu bine doplata je 70 evra I dobija se jedna flaša pića po izboru. Za centralni VIP cena je 100 evra i dobija se flaša skupljeg pića. Za Premium separe doplata je najveća I iznosi 200 evra”, navodi se na sajtovima nekih od klubova. 

SELEKCIJA SUHOMESNATIH PROIZVODA

Dimljena pečenica
Njeguški pršut
Goveđa pršuta
Kraški vrat
Užička pršuta
Sremski kulen
Budimska kobasica
Dimljena ćuretina

SELEKCIJA SIREVA
Gauda
Trapist
Gorgonzola
Dimljeni sir
Dimljeni sir sa brusnicom
Marinirani zlatarski sir u maslinovom ulju sa mediteranskim biljem
Grčki feta sir sa pesto dresingom
Mladi sir sa timjanom
Paprika sa mileramom i semenkama suncokreta
Šumadijski mladi kajmak
Urnebes

HLADNO PREDJELO
Qesadillas sa piletinom i holandskim dimljenim sirom
Rolat od ajvara sa nadevom od pavlake i praške šunke
Terin od ćuretine sa pavlakom i pistaćima
Posni rolat sa humusom i paprikom
Prebranac sa crvenom paprikom
Ljutenica
Mix maslina

SELEKCIJA TOPLIH PECIVA
Hrskava pita sa pečurkama
Pita sa baby spanaćem i mladim sirom
Domaća pita sa junećim mesom i prazilukom
Pita sa zlatarskim sirom
Projice sa mladim kajmakom
Rolnice od puter testa sa piletinom, dimljenim sirom i spanaćem
Mafini sa kulenom

SALATE I OBROK SALATE
Šefova salata (salata od rukole i lola rose sa grilovanom piletinom, prelivena kari dresigom)
Pršuta mozzarella salata (mix zelenih salata sa njeguškom pršutom i baby mozzarelom začinjena aromatičnim dresingom)
Ruska salata (salata sa šunkom, povrćem, kiselim krastavcima i pavlakom)
Vitaminska salata (salata od  crvenog kupusa, puterice i celera )
Sezonska salata (salata od kiselog kupusa i tucane paprike)
Kupus salata (salata od svežeg kupusa sa sirćetom i uljem)
Krastavac salata (salata od krastavca, mirođije i maslinovog ulja)
Pečena ljuta paprika (salata od pečene ljute papričice, belog luka i ulja)
Mix zelenih salata (salata od lola rose, lola bjonde, iceberga i puterice)
Rukola salata (salata od rukole, aćeta i maslinovog ulja)

TOPLA PREDJELA
Lazanja bolonjeze
(lazanje sa junećim mesom, pelat sosom i gaudom)
Sarma sa kiselim kupusom
(sarmice od junećeg mesa, pirinča i povrća)

GLAVNA JELA
Scalopine
(grilovani svinjski vrat sa ruzmarinom i medom)
Ribić u kajmaku
(sporo dinstan juneći ribić sa povrćem i kajmakom)
Dimljena rebra u BBQ sosu
(dimljena svinjska rebra u domaćem bbq sosu)
Piletina sa povrćem na kineski način
(pileći file sa povrćem i kikirikijem u soja sosu)
Dimljena pastrmka
(dimljena pastrmka sa dalmatinskim varivom)

MESA SA ROŠTILJA NA ĆUMUR
Juneći ćevapi
Domaće dimljene kobasice
Gurmanski uštipci sa kačkavaljem i pršutom
Marinirani pileći file
Marinirani pileći batak

SOSOVI
Peper sos
Sos tri vrste pečuraka
Gorgonzola sos
Sos od semena bundeve
Terijaki tartufata sos
Sos ljute paprike

PRILOZI
Pekarski krompir sa kajmakom
Rižoto sa kurkumom
Grilovano povrće

SVEŽE PECIVO
Domaće lepinje
Integralno pecivo
Ražani hleb
Kukuruzni mafini
Heljdini mafini

DESERT
Cheesecake
Jafa kolač
Pita sa jabukama u lisnatom testu
Sveže sezonsko voće

PIĆE:

Espresso
Mineralna voda
Gazirana i negazirana
Prirodni sokovi
Jabuka, Breskva, Pomorandža, Borovnica, Ananas
Bezalkoholna gazirana pića
Coca-Cola, Sprite, Fanta, Bitter Lemon, Tonic Water
Pivo
Heineken, Zaječarsko
Vodka
Rakija
(Kruška, Kajsija, Šljivovica, Lozova rakija, Dunja)
Bitter & Vermouth
(Pelinkovac, Campari, Vermouth, Gordon’s dry gin, Vinjak)
Vina
Kovačević Orpheline (crveno, belo, rose)
Vino kuće

Docek Nove godine

BESPLATNA DOSTAVA KARATA

Na željene adrese u Beogradu.
Dostave karata van Beograda, putem postexpress servisa.
Mogućnost plaćanja iz inostranstva.